Salgsmodning øger værdien af din virksomhed

Salgsmodning er en naturlig del af virksomhedens løbende udvikling.

Mange virksomhedsejere har i en salgssituation måttet erfare, at de ikke selv kontrollerer salgstidspunktet, og derfor ikke kender tidspunktet for, hvornår ’der er et par år til salget’. Går du og leger med tanken om at få din virksomhed solgt en dag, så kan det være en god ide at starte salgsmodningen allerede nu, da det aldrig kan skade din virksomhed, tværtimod. Det ses alt for ofte at virksomhedsejere går i gang alt for sent, og kommer under pres. Og dét gør helt sikkert ikke noget godt for hverken prisen eller den samlede oplevelse, som i forvejen godt kan være følelsesladet.

Vis mulighederne

Det er vigtigt, at få synliggjort de udviklingsmuligheder som virksomheden har, for at vække den størst mulige interesse, og for at nå flest mulige potentielle købere. Det kan derfor være en rigtig god idé at få gennemgået forretningsplanen, klarlagt interne forhold, gennemgået juridiske forhold mv. Så kan virksomhedens værdier blive dokumenteret og dermed synliggjort for interesserede købere.

Hvad vil du have ud af et salg?

Det er en rigtig god idé at få klarlagt, hvad der er forudsætningerne for et succesfuldt salg. Med andre ord, hvad man vil have ud af et salg. Der kan være mange forskellige faktorer der spiller ind. Ofte hører vi de vigtigste som:

  • … få et stort profit ud af et salg?
  • … kan mine medarbejdere fortsætte?
  • … virksomheden fortsætter med de værdier du har skabt?

Og uanset hvad der er dit ønske, er det en god idé at starte så tidligt som muligt.

Det er derfor optimalt for virksomheden, altid at være salgsklar, så når salgsprocessen indledes, eller den rigtige køber melder sin ankomst, så kan virksomheden lynhurtigt afsættes til den bedst tænkelige pris. I salgssituationen vil det være rigtig sundt, at få nogle uafhængige øjne til at kigge på virksomheden, således at man kan få sparring og rådgivning om hvor der skal rettes til.

Rådgivning om salgsmodning

Ved et samarbejde med M&A Frontline, vil virksomhedens værdier og skjulte kompetencer blive klarlagt og virksomheden fremstå salgsklar. En virksomhed der kan udbydes til den bedst tænkelige pris.